B: Institutionsbeskrivelse.



    Institutionens lovmæssige tilhørsforhold og samfundsmæssige betydning:

-         - Hvordan ser den ud?
Vi har valgt at lave et form for et drop-in center, i et af de mest fattige områder i Cebu City. I dette område florerer der ca. 200-300 gadebørn.
Selve området hvor drop-in centeret er, ligger nede ved havnen. Det område som vi har at gøre godt med, er en lang gade, hvor det flyder med skrald. Derudover ligger der en form for brændingsanlæg, som gør at der kører nogle lastbiler til og fra området.
Nogle af børnene bor og lever på gaden, hvor andre børn bor i ”huse”, som de selv har bygget, ud fra de materialer de nu en gang har, sammen med deres familie.

-         - Hvilken samfundsmæssig funktion har institutionen (FSK)?
Filippinerne er medlem af FN, og derfor underlagt FN’s børnekonvention, som bl.a. siger: ….., men fordi der er så meget korruption i Filippinerne, gør at regeringen og samfundet ikke hjælper disse gadebørn.
Vores funktion i vores organisation er, at hjælpe gadebørnene til en bedre hverdag.
Vi vil lave nogle forskellige tiltag, som gør at børnene får dækket nogle af deres basale behov. Vi vil have et tæt samarbejde med familierne, hvor vi sammen med dem vil finde ud af hvad der er bedst for børnene. I fremtiden vil vi også have et tæt samarbejde med Filippinske social workere og social rådgivere.
Vi har et samarbejde med 2 etablerede børnehjem (Community Scout Youth And Guidance Center & SOS Childrens Village), hvor vi har forskellige projekter kørende.
På CSYGC er vores mål at forbedre sikkerheden, og lave nogle aktiviteter for børnene, som gør at de får nogle gode oplevelse, og hjælpe dem i deres hverdag.
På SOS Childrens Village vil vi lave et fodboldhold, hvor vi sponsorer alt udstyr til børnene. Vores mål er at børnene kan socialisere sig igennem fodbolden, og dermed komme væk fra nogle af hverdagens problemer, og få nogle gode oplevelser.


-         - Hvordan er den placeret i det administrative system?
For at have en institution i Filippinerne skal man have en SEC registrering fra de filippinske sociale myndigheder. Alt hvad man foretager sig, skal registreres hos de sociale myndigheder, så de kan følge med i hvad man foretager sig.
FSK’s formål, som også står beskrevet i FSK’s vedtægter er: at yde hjælp til katastrofe ramte områder i Cebu city og resten af Filippinerne, og forbedre livskvaliteten for gadebørn i Cebu City.
Filipino Street Kids er en dansk organisation, hvor alle bestyrelsesmedlemmer er fra Danmark. Vores sponsorater kommer fra danske virksomheder og privatpersoner.
Vi har bl.a. valgt at dette skal være en dansk organisation, for at undgå korruption fra den filippinske regering.

-        -  Hvilke faggrupper arbejder i institutionen:
Organisationen består af en leder, en dalig leder, 4 pædagog studerende heriblandt den daglige leder og 3 agenter, som sidder på et callcenter og ringer sponsorater hjem.
Derudover har vi en gang imellem nogle frivillige, som hjælper til, når vi har nogle større projekter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar